05 November, 2012

ULAMA UMNO LEBIH BERJAYA BERDAKWAH DARI ULAMA PAS

Setelah mengadakan pertemuan ilmu di antara Presiden MCA Chua Soi Lek dan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya bagi memberi penjelasan yang terperinci berhubung isu Hudud barulah Chua Soi Lek faham Hudud yang sebenarnya. Link

Selama ini Chua Soi Lek telah dipesongkan dengan fahaman Hudud Versi PAS yang ternyata membinggungkan dan menakutkan beliau dan kaum Cina dalam negara ini.

Maka tidak hairan lah jika Karpal Singh juga berterusan terpesong dengan fahaman Hudud Versi PAS sehingga sanggup nyawa beliau khojol namun menerima hudud tidak sama sekali. Inilah bukti kegagalan PAS untuk berdakwah kepada rakan dalam pakatan mereka.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya diseru meneruskan usaha ini dengan mengambil initiatif selanjutnya untuk mengadakan pula pertemuan ilmu dengan Karpal Singh dan anak beranak bagi menjelaskan sejelas-jelasnya Hudud yang sebenar supaya Karpal juga tidak terus terpesong dan sesat. 

Usaha dan peranan ulama muda UMNO ini dikira sangat berkesan jika dibandingkan dengan cara PAS yang lebih suka bertindak dengan beremosi untuk berdemonstrasi. 

Syabas kepada Ulama Muda!