13 July, 2013

KALAU SUDAH BERPERANGAI SEPERTI BINATANG.

Perbezaan di antara binatang dan manusia adalah manusia makhluk yang beragama, berbudaya dan beradaban. Manusia membina tamadun dan di dalam binatang tidak ada manusia tetapi di dalam manusia ada binatang. 

Binatang tahu malu dengan bersembunyi apabila ingin mengadakan hubungan sex mereka. Malah manusia sendiri tidak tahu bagaimana expresi wajah kera, anjing dan babi ketika mengadakan hubungan sex mereka malah jauh sekali mengetahui rupa bentuk alat sulit mereka kecuali setelah beberapa tahun dan abad dibuat kajian demi kajian.

Sebaliknya hari ini ada manusia yang mevideokan dengan jelas hubungan sex mereka dan dengan ‘happy’ nya mendedahkan kepada dunia video hubungan sex mereka melalui media-media sosial. Manusia ini sungguh tinggi kebinatangannya jika dibandingkan dengan binatang itu sendiri. Inilah yang dilakukan oleh blogger ‘Binatang’ Alvin Tan dan Vivian Lee bekas graduan dari salah sebuah universiti di Singapura. 

Kini perangai 'kebinatangan' Alvin dan Vivian telah menjalar di luar batasan agama sehingga menghina kesucian Ramadan bulan suci orang-orang Islam dan secara langsung menghina penganut agama suci Islam apabila mereka memaparkan dengan memuat turun poster yang sungguh ‘sarcastic’ di Facebook mereka. 

Visual itu memaparkan mereka sedang menikmati juadah haram ‘Bak Kut Teh’ sambil mengucapkan selamat berbuka puasa kepada umat Islam. Di sudut bawah kiri visual itu pula turut tertera, logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). 

Jelas betapa kedua-dua ‘binatang’ ini bertindak keji dan kotor menghina umat Islam. Pengerusi MCA Negeri Sembilan, Datuk Dr Yeow Chai Tiam telah membuat laporan Polis terhadap kedua-dua 'binatang' ini kerana bimbang penghinaan tersebut boleh mengundang kepada masalah yang lebih besar. 

Semua pihak kini mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan tegas keatas kedua-dua 'binatang' ini sebelum ianya menjadi ‘viral’.