21 August, 2009

Blog Merbok Times dibelasah dengan carutan dan kata-kata kesat

Berikutan dengan pendedahan berani dan telus Blog Merbok Times berhubung dengan beberapa kepincangan pentadbiran UMNO Bahagian Merbok yang melibatkan isu Penyata Kewangan UMNO yang kabur dan ketandusan aktiviti-aktiviti bahagian yang menyentuh rakyat, Blog Merbok Times telah dibelasah dengan carutan, kata-kata kesat dan maki hamun.

MerbokTimes dapat merasai melalui gaya bahasa dan susunan ayat-ayat yang dipaparkan ianya datang dari juak-juak Datuk Tajul Urus Mat Zain, Ketua UMNO Bahagian Merbok kerana mereka mungkin lupa bahawa ayat sebegini adalah mainan harian mereka di luar sana.

Hakikatnya tiada siapa pun di kalangan mereka yang tampil berhujah secara ilmiah, professional, bijak dan berfakta untuk menjelaskan sejelas-jelasnya isu yang sebenar dibangkitkan dikalangan ahli-ahli UMNO.

Mereka juga gagal dan tidak pandai mengambil kesempatan ini untuk memberi penjelasan yang ikhlas dan berilmiah kepada warga bloggers yang rata-ratanya terdiri dari pengundi-pengundi atas pagar dan generasi muda yang sedang melihat kelakuan tidak senonoh mereka.

Kelakuan-kelakuan yang penuh carutan dan buruk ini jelas membawa lambang dan wajah yang hodoh kepada kepimpinan UMNO Bahagian Merbok di bawah pimpinan Tajul Urus Mat Zain.

Yang sebenarnya apa yang harus mereka lakukan ialah menjawab segala kesangsian ahli-ahli ini dengan menjelaskan kedudukan yang sebenar secara professional, intelektual, berfakta dan berilmu. Jika pendekatan ini diambil mereka akan dilihat berhemah, bijaksana dan berbicara benar dan kepimpinan mereka akan disanjung dan dihormati.

Seharusnya mereka ingat bahawa kekuatan media baru internet mengatasi kekuatan akhbar-akhbar perdana dan media-media konvensional lain. Jangan sekali-kali memandang rendah dan bermain-main dengannya.