04 December, 2011

Negara ini akan tergadai kerana Orang UMNO

Perhimpunan Agung UMNO yang berakhir semalam ditutup dengan penuh keazaman menuntut kesetiaan orang UMNO kepada parti mereka.

Kesetiaan terhakis kerana ketamakkan kuasa oleh orang UMNO apabila diri sendiri tidak terpilih sebagai calun dalam pilihanraya.

Mereka membelot, boikot, sabotaj dan makan duit pilihanraya sehingga UMNO hampir kehilangan kuasa untuk mempertahankan Putrajaya.

Hakikatnya mereka yang belot ini adalah pengkhianat yang memberi laluan kepada pembangkang yang merupakan alat kuasa-kuasa asing yang sedang berusaha untuk menjajah Negara ini melalui pluralism dan liberalism agama.

Jika orang-orang UMNO betul-betul menghayati dan mendalami bai’ah atau ikrar semalam (seperti di bawah) seharusnya mereka menangis dan sedar betapa parahnya kedudukan ketaatan di dalam parti mereka.

"Kami orang Umno, berikrar untuk merapatkan saf perjuangan, mengeratkan ukhuwwah, menghapuskan sengketa, menghindari hasad dengki dan irihati dan meletakkan kepentingan parti mengatasi kepentingan peribadi.

"Kami orang Umno berjanji taat setia kepada parti dengan memberikan sepenuh kepercayaan dan sokongan padu kepada Yang Amat Berhormat Presiden untuk memimpin kita mencapai kemenangan besar dalam pilihanraya nanti.

"Kami orang Umno bersumpah untuk bekerja dengan gigih, tersusun dan teratur, berjihad dan berinfaq di jalan Allah bagi memastikan kemenangan Umno dan Barisan Nasional dalam Pilihanraya Umum ke-13.

"Kami orang Umno berikrar untuk memberikan sokongan padu dan tidak berbelah bahagi kepada calon-calon yang bakal dipilih oleh pucuk pimpinan parti untuk bertanding dalam pilihanraya nanti."

Sebaliknya yang lebih mendukacitakan hari ini sebaik keluar dewan Ketua Pemudanya, KJ akan menghantar senarai calun di kalangan Pemuda dalam masa dua bulan kepada Presiden UMNO. UMNO Youth to present candidates list within 2 months: Khairy

KJ dan Pemuda seharusnya menyerahkan kepada Presiden parti untuk membuat keputusan bukannya dengan menghantar senarai calun hari ini seolah-olah menyumbat keputusannya di dalam mulut Presiden.

Apa akan berlaku kelak jika senarai calun-calun yang dihantar oleh KJ tidak dipilih oleh Presiden? Tidak kah ini akan membengkak sehingga kredibiliti KJ sebagai Ketua Pemuda akan punah malah tidak mustahil mereka akan merajuk dan membelot kepada parti.

Inilah petanda-petanda awal di mana kehendak dan seruan Presiden diingkari seperti kata Najib “disuruh geleng mereka geleng, disuruh angguk mereka angguk” pusing ke belakang lain jadinya.

Yang sebenarnya negara ini akan tergadai kerana Orang UMNO tidak bersatu sehingga memberi laluan mudah kepada alat penjajah.