01 February, 2012

Umat Islam negara ini harus memerangi sesiapa sahaja yang menyokong Israel

"Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu menjadikan orang Yahudi dan Nasrani sebagai teman setiamu, mereka satu sama lain saling melindungi. Barangsiapa diantara kamu yang menjadikan mereka teman setia, maka sesungguhnya dia termasuk golongan mereka. Sungguh Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim". (Surah : al-Maidah : 51)

Kenyataan Anwar Ibrahim yang disiarkan Wall Street Journal , menyatakan sokongan melindungi keselamatan Negara Israel amat mengelirukan, beliau perlu menjelaskan sejelas-jelasnya apa maksud kenyataan beliau kepada WSJ itu tanpa memutarbelitkan pendirian beliau yang sebenar.

Ini kerana dibimbangi akan ada segelintir umat Islam yang hilang pertimbangan dan akan mengistiharkan peperangan keatas beliau kerana pro Israel.

Nampaknya dari masa ke semasa Anwar Ibrahim sudah mula melondeh satu persatu wajah beliau dan ternyata benarlah kebimbangan Hasan Ali tentang parasit yang wujud dalam PAS dan Anwar Ibrahim merupakan bapa parasit itu.

Dalam perkembangan terkini Hasan Ali akan menubuhkan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bertujuan untuk mempertahankan Islam, Melayu dan institusi diraja di negara ini. Pertubuhan yang akan dikenali sebagai Jati itu akan menggabungkan beberapa NGO lain yang turut mempunyai perjuangan sama selain individu yang berminat untuk menyertainya.

Ia dijangka dilancarkan pada 21 Februari di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) dengan sasaran penyertaan seramai 100,000 keahlian.

Menurut Hasan Ali di antara matlamatnya ialah untuk mewujudkan jaringan ketiga sebagai mengimbangi parti pemerintah serta parti pembangkang dalam mempertahankan Islam, Melayu dan Raja Melayu (IMR) di negara ini.

Jika terbukti sasaran pertubuhan itu dicapai maka ternyatalah PAS akan reput sedikit demi sedikit dimakan parasit menjadi kurus kering dan mati beragan yang gemuk segar bugar ialah Anwar Ibrahim.