02 August, 2009

Siapa kenal Dr Juliana AJK Bahagian Merbok?

Entry ini di hantar oleh Anon 6.53am:
Norasiah Shafiq sepatutnya AJK Lantik atas kuota Wanita pun depa tukaq suka-suka ati depa ja..Lawyer pun depa permain mcm tu ja..Tukaq pulak ngan budak puteri mana tah..xpernah tgk di Merbok pun..apa budak tu blh sumbang dlm Merbok pun xtau la..aku tgk dlm list penyata tahunan depa budak tu nama Dr. Juliana Johari dr UPM..td aku check la ngan kawan aku yg dok mengaji kat ctu..sapa DR. Juliana?..tapi kawan aku kata dia bukan Dr. pun..dia cuma Tutur Bhg Pentadbiran dan Pengurusan Sahja..Ni sapa yang tipu sapa..Dr. tu tipu bhg ka sebab nak ambik tempat lawyer atau Bhg Merbok yg saja tambah nak tunjuk AJK depa hebat...

Usul cawangan lebih bernas dari usul bahagian

Meneliti kertas-kertas Mesyuarat UMNO Bahagian Merbok pada 1/8/2009 apa yang menarik ialah kertas usul-usul dari cawangan-cawangan UMNO dalam Bahagian Merbok.

Dalam banyak-banyak usul, usul yang paling menarik dan dikira perihatin ialah dari cawangan Taman Pahlawan yang berbunyi:

”POHON KETUA BAHAGIAN LEBIH TEGAS DALAM ’POST MORTEM’ UNTUK SETIAP PILIHANRAYA DI SETIAP DAERAH MENGUNDI TERUTAMANYA DAERAH MENGUNDI TASEK APONG YANG ’TIDAK PERNAH’ ADA POST MORTEM SEJAK DARI PRU12 DAN N25”

APA MAKNANYA SEMUA INI? : Ini bernakna Ketua Bahagian dan seluruh AJK Bahagian tidak menjalankan tugas mereka dengan tulus dan ikhlas untuk rakyat dalam Parlimen Merbok.
Bagi mereka pilihanraya tidak penting dan yang lebih penting ialah berfoya-foya ke Jakarta dan Bandung di Indonesia.
Beginikah caranya mereka bekerja jika ingin mengembalikan Merbok kepada BN dan UMNO?