10 March, 2011

DS Najib telah mendapat ramuan kejayaan BN

Datuk Seri Najib Tun Razak telah mendapat ramuan kejayaan selepas Barisan Nasional (BN) menewaskan pembangkang dengan cemerlang dalam beberapa siri pilihan raya kecil yang diadakan sejak kebekangan ini.

Menurut beliau ramuan tersebut ialah factor calun yang tepat dia mana calun mestilah tidak korup, tidak kaki perempuan, tidak berfoya-foya, tidak menipu penyokong, tidak mengunakan wang semasa pemilihan UMNO, tidak melaga-lagakan sesama ahli UMNO dalam bahagian dan tidak sombong.

Perdana Menteri juga berkata, prinsip itu akan dijadikan kriteria utama bagi BN kerana pemilihan calon yang tepat merupakan salah satu faktor terpenting dalam menentukan kemenangan pada setiap pilihan raya.

Jika DS Najib berpegang teguh dengan prinsip ini maka ternyatalah Ketua-Ketua UMNO Bahagian di Kedah ini ramai yang tidak layak menjadi calun dalam PRU13 yang akan datang.

Yang terbaru ucapan Ketua UMNO Bahagian Merbok telah menjadi bahan tertawa ketua-ketua cawangan UMNO apabila beliau dengan riak berkata “PASTIKAN SAYA MENANG SEBAGAI AHLI PARLIMEN MERBOK DALAM PRU YANG AKAN DATANG!”.

Ucapan ini dilontarkan semasa perjumpaan dengan Ketua-Ketua UMNO Cawangan dalam Bahagian Merbok di Kismec baru-baru ini. Mungkin beliau yakin bahawa beliau adalah “winnable candidate”.