26 November, 2010

"RM100,000 untuk setiap bahagian hanya buat lekat celah gigi" kaki Joli

Badan Perhubungan UMNO Kedah meluluskan pemberian peruntukan RM1.5 juta kepada 15 bahagian di negeri itu untuk program kecemerlangan pendidikan dan bantuan kewangan kepada pelajar miskin.

Pengerusinya, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, pemberian bantuan itu diutamakan kepada golongan pelajar miskin dan tidak berkemampuan serta yang cemerlang dalam peperiksaan-peperiksaan utama bertujuan membantu pembangunan pendidikan di negeri itu.

Katanya, peruntukan itu adalah untuk sesi persekolahan bermula Januari 2011 dan setiap bahagian akan menerima peruntukan berjumlah RM100,000.

Sama-samalah kita pantau apa yang akan mereka lakukan dengan wang sebanyak itu demi kepentingan ahli UMNO. Ada yang kata buat lekat celah gigi sahaja, ada yang dah dok congak nak makan kamsin dan dah ada yang dok kemut sana-sani untuk dibahagi kepada cawangan-cawangan yang menyokong mereka sahaja.

Semoga wang yang sebanyak itu dijoli untuk menyeronokkan AJK Bahagian dan kroni mereka dengan membuat lawatan 1Malaysia ke Bandung, Jakarta dan Bali.