15 September, 2009

Pendedahan berani Ahli UMNO Dun Tanjung Dawai

"Aku salah seorang yg kena ms PRU 12 tahun lepas..Razak mai bgtau aku, undi parlimen, jgn undi adun..aku dah report hal ni ke Najib tp smpai la xambik tindakan pun lg..mcmana kita nak menang..UMNO xpernah nak berubah. Masih dok simpan duri dalam daging"

Ahli UMNO Dun Tg. Dawai
September 14, 2009 11:06 PM

MerbokTimes telah menerima satu posting yang dikira berani dari salah seorang yang hanya ingin dikenali sebagai "ahli UMNO Dun Tg. Dawai".

Pendedahan ini dikira setitis dari satu kolam air yang menyebabkan Merbok jatuh ke tangan PKR. Banyak lagi cakap-cakap angkuh yang "over confident" amalan semasa berkempen malah ada ramalan bahawa si Kitol akan menang dan menjadi Menteri Kabinet.

MT sedang mengumpul analysis-analysis data untuk dibuktikan sebab kekalahan PRU di Merbok berpunca dari masaalah politik dalaman hasil dari strategi si Kitul yang tidak menjadi sebaliknya memakan dirinya sendiri.

Di antaranya pendedahan ini termasuklah ; kemana pergi 22,022 pengundi? Mengapa 12,345 tidak undi Tajul? 6,521 pengundi baru mengundi siapa? Berapa jumlah pengundi baru yang mengundi Datuk Rashid Din? Mengapa pertambahan yang cukup mendadak sebanyak 11,379 undi dari Saiful kepada Rashid Din? Kemana hilangnya majoriti 15,445 pengundi BN? Apakah benar alasan senario poltik negara mencorak politik Merbok? Sejauh mana keegoaan dan kesombongan calun mempengaruhi pengundi-pengundi atas pagar? Dan banyak lagi persoalan-persoalan akan didedahkan sehingga pilihanraya yang akan datang.

Pembongkaran fakta-fakta dan statistik ini adalah sebagai ikhtibar untuk pemimpin generasi yang akan datang. Berhentilah mengamalkan politik kotor dan hippokrate ini demi kesinambungan kepimpinan Melayu dan kedaulatan Raja-Raja Melayu.