11 December, 2009

JANGAN BIARKAN "ONEMALAYSIA" BERAKHIR DENGAN "ZEROMALAYS" DAN "ZEROMUSLIM"

Nampaknya akhir-akhir ini GAGASAN 1MALAYSIA telah diputar-belitkan untuk kepentingan beberapa pihak.

GAGASAN 1MALAYSIA telah menjadi peluru yang tajam untuk menembak PEMIMPIN MELAYU, KONTRAK SOSIAL, KETUANAN MELAYU DAN YANG TERAKHIR AGAMA SUCI KITA ISLAM.

Naib Pengerusi DAP, N. Kulasegaran mendapat sokongan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham telah menentang polisi KETUANAN MELAYU kerana ianya bertentangan dengan 1Malaysia.(Utusan Malaysia)

Ahli Parlimen Taiping yang juga Timbalan Bendahari Agung DAP, Nga Kor Ming hari ini mempersoalkan perbelanjaan kerajaan sebanyak RM748.26 juta bagi membina 611 buah masjid bagi tempoh 2000 hingga 2008 sedangkan pada masa sama kerajaan gagal membina rumah ibadat bagi agama lain untuk tempoh yang sama.

Menurut Kor Ming, walaupun kerajaan menguar-uarkan slogan 1Malaysia namun adalah jelas gagasan tersebut adalah janji manis yang berupa cakap kosong sahaja. (Utusan Malaysia)

Mohamed Nazri Aziz pula menyifatkan Dr. Mahathir ketinggalan zaman dan perkauman kerana masih mahu menyimpan sukatan lama kurikulum BTN yang hanya memberi penekanan kepada kaum Melayu sahaja dan tidak mencerminkan gagasan 1Malaysia.

Apkah kerana gagasan ini juga Pengerusi PKM Chin Peng ingin kembali atau dibawa kembali ke Malaysia oleh pihak tertentu untuk bersama-sama mendukung 1Malaysia?

Kesimpulannya jika Najib tidak betul-betul kelasifikasikan definasi ONEMALAYSIA kelak ONEMALAYSIA akan berakhir dengan ZEROMALAYS dan ZEROMUSLIM.