20 November, 2010

Merbok, "SAY NO TO RECYCLE CANDIDATE" dilancarkan

Kenyataan terkini Setiausaha Agung BN, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor bahwa Najib akan buat beberapa kejutan dan perubahan di dalam Konvensyen Barisan Nasional (BN) pada 28 November ini.

Kejutan ini selaras dengan konsep 1Malaysia ‘Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan'.

Apa juga kejutan dan “surprise” Najib harus pastikan dalaman UMNO dipulihkan dahulu sebelum mengumumkan tarikh PRU13.

Ramai ketua UMNO Bahagian di Kedah dah geli-gelaman macam dikerumit cacing kerawit, ragas-meragas untuk menonjolkan diri masing-masing agar dipilih sebagai calun.

Menurut maklumat bukan setakat DS Najib sahaja mereka melobi tetapi sampai kepada wanita pertaman negara DS Rosmah Mansor pun dipergunakan juga untuk mencapai matlamat mereka.

Pendek kata apa juga cara menjadi halal asalkan matlamat mereka tercapai waima Tok Bomo, Tok Dukun atau dengan mengamalkan amalan syirik dengan memasang tangkal.

Jika DS Najib betul-betul menterjemahkan konsepnya “RAKYAT DIUTAMAKAN” maka seharusnya beliau meletakkan calun yang diterima oleh rakyat bukannnya calun yang diterima oleh UMNO.

Ketua Bahagian UMNO bukannya tiket express atau jalan pintas menjadi calun. Tambahan lagi mereka yang pernah kecundang dalam PRU12 yang lepas. Rakyat masih tidak lupa, selut dan lumpur masih belutin di badan dan mereka seharusnya disamak dahulu dan dimandi bunga.

Tunggul-tunggul gerigis yang ditinggalkan mereka bukan sahaja menyiksakan rakyat, UMNO malah  parti lawan juga.

SELAMAT MENYAMBUT HARI TANDAS SEDUNIA

Sempena menyambut Hari Tandas Sedunia MT pada 19/11/2010 MT juga mengambil kesempatan melancarkan gerakan perubahan demi kegemilangan untuk Merbok. “Change for the BEST, SAY NO TO RECYCLE CANDIDATE FOR MERBOK”.

Pelancaran ini dibuat sempena Hari Tandas Sedunia agar Merbok juga tidak ditandaskan @ dinajiskan oleh pemimpin-pemimpin yang mementingkan diri sendiri sehingga UMNO menjadi busuk dan rakyat yang tidak berdosa menjadi mangsa.
“Tandas bersih, perut lawas, rakyat cergas”