04 August, 2009

Bagaimana pelapis pemimpin Pemuda UMNO Merbok yang kita harapkan?


Entry ini ambil dari blog www.maksubee.blogspot.com yang dipostkan pada 29.3.2009. Tujuan pendedahan ini adalah untuk diambil iktibar dan pengajaran oleh generasi pelapis yang bakal mewarisi kemimpinan UMNO Merbok.

Sewaktu pengumuman keputusan di buat yang disiar secara langsung, seorang Perwakilan dari Merbok begitu riang dan menari-nari menyambut kemenangan KJ. Di fahamkan Pemuda Bahagian Merbok sebulat suara mencalonkan Datuk Mukriz Mahathir.

Dengan gambaran yang di tunjukan oleh perwakilan ini, adakah beliau mengundi KJ?? Kenapa beliau mengundi KJ, sedangkan ahli-ahli pemuda Merbok mahukan Datuk Mukriz Mahathir.

Inilah perwakilan Pemuda Merbok yang menari-nari dengan riang menyambut kemenangan KJ yang mana di siarkan oleh TV.

Samada dia mengundi KJ atau tidak hanya beliau yang tahu. Tetapi rasionalnya kenapa riang dan gembira sangat apabila kemenangan KJ di umum??? Jangan hukum beliau, timbanglah beliau.


ROSNAWI BIN ZENON

PENOLONG BENDAHARI PEMUDA BAHAGIAN
F 26 KG PERMATANG SAMAK SEMELING
08100 BEDONG
KEDAH
No Ahli : 02797072
No KP : 710321025273
No Tel: 016-4648519

Sajak nukilan Sang Hippokrate, Taman Peruda

Yang dinamakan politik Melayu UMNO di mana-mana pun ada sahaja sang hippokrate yang konon berjuang atas dasar perjuangan tetapi yang sebenarnya untuk ongkos sendiri. Begitu juga dalam Bahagian Merbok yang banyak lalang sekejap sini sekejap sana untuk kepentingan peribadi.

Sajak di atas adalah nukilan Sang Hippokrate yang dimaksudkan.