05 November, 2012

ULAMA UMNO LEBIH BERJAYA BERDAKWAH DARI ULAMA PAS

Setelah mengadakan pertemuan ilmu di antara Presiden MCA Chua Soi Lek dan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya bagi memberi penjelasan yang terperinci berhubung isu Hudud barulah Chua Soi Lek faham Hudud yang sebenarnya. Link

Selama ini Chua Soi Lek telah dipesongkan dengan fahaman Hudud Versi PAS yang ternyata membinggungkan dan menakutkan beliau dan kaum Cina dalam negara ini.

Maka tidak hairan lah jika Karpal Singh juga berterusan terpesong dengan fahaman Hudud Versi PAS sehingga sanggup nyawa beliau khojol namun menerima hudud tidak sama sekali. Inilah bukti kegagalan PAS untuk berdakwah kepada rakan dalam pakatan mereka.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya diseru meneruskan usaha ini dengan mengambil initiatif selanjutnya untuk mengadakan pula pertemuan ilmu dengan Karpal Singh dan anak beranak bagi menjelaskan sejelas-jelasnya Hudud yang sebenar supaya Karpal juga tidak terus terpesong dan sesat. 

Usaha dan peranan ulama muda UMNO ini dikira sangat berkesan jika dibandingkan dengan cara PAS yang lebih suka bertindak dengan beremosi untuk berdemonstrasi. 

Syabas kepada Ulama Muda!

8 comments:

 1. Piirahh....berjaya kerna duit!!

  ReplyDelete
 2. Umno ado ulamak ko???

  ReplyDelete
 3. serupa je.
  dalam pas pun ramai kaki judi,ekor,betina,hutang tak bayar.
  dalam pas pun ramai yg tak solat.
  melayu dalam pas sama juga dgn melayu dalam umno/pkr.

  ReplyDelete
 4. ilmuan vateran,
  hang jangan pukoi satu raga sebabnya kalau PAS pi beli no ekor pakai lebai ia lebih besar menjatuhkan maruah pak lebai-peka lebai kerana lebai pakaian org Islam.
  Maknanya PAS lebih merosakkan Islam dari parti lain.

  ReplyDelete
 5. Pas always sesat sejak dahulu kini kini. Alhamdullillah arwah moyangku tuan guru hj kotek dan arwah datuk ku tuan hj hassan berpesan, jgn sesekali diikut Pas dan Nik ajis kerana kedua2nya boleh menyesatkan. Wallahualam..

  ReplyDelete
 6. Puak Pas pun ramai juga pedagang air daun ketum.

  ReplyDelete
 7. Pas sudah losak terok bila kawin sama Dap/Pkr.
  Pas sudah tipu sama olang kg.
  Pas sudak kena cucok hidung.tak boleh ceramah pasal negera islam lagi.
  Pas cuma boleh ceramah negara kebajikan saja.
  pas sudah takut sama Lim guang eng dan kapal sing.

  ReplyDelete
 8. tapi orang ini wahabi.

  ReplyDelete

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.