10 March, 2012

Orang Kulim dan mula londeh seluar dalam Tan Seri Kadir Sheikh Fadzir

BANDAR BAHARU 9 Mac - Beberapa veteran UMNO Bahagian Kulim Bandar Baharu menyifatkan bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir tidak layak membangkitkan soal integriti pengundi kawasan parlimen itu yang dikatakan mudah dibeli dengan wang.

Ini kerana menurut mereka, kredibiliti Abdul Kadir juga boleh dipersoalkan kerana beliau sendiri dikatakan pernah terlibat menggunakan wang untuk mencantas pemimpin yang tidak sehaluan dengannya semasa menjadi Ketua UMNO Bahagian Kulim Bandar Baharu.

Mat Darus Abdullah, 82, yang merupakan bekas Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian itu selama lebih 20 tahun mendedahkan, Abdul Kadir dikatakan cukup licik menyusun strategi menggunakan wang untuk memastikan musuh- musuh politiknya disingkirkan daripada UMNO Bahagian.

“Sebenarnya beliau (Abdul Kadir) suka susun strategi dengan membeli undi daripada ketua-ketua cawangan ataupun perwakilan setiap kali pemilihan diadakan. (UTUSAN)

3 comments:

  1. Londehkan semua. Tapi, tolong tinggalkan 'bow tie'nya kerana itu trade marknya!!!!!!. He...he...

    ReplyDelete
  2. yg PAS dok peleceh & hina UMNO.... pasai orang yg macam ni lah ada dlm UMNO,habis semua terpalit....tapi bila UMNO cuba bersihkan orang yg lagu ni ....depa pula kutip untuk memburukkan UMNO....bagueh punya.

    ReplyDelete
  3. Peminat PAS dok peleceh & cerca UMNO sebab ada orang yg macam ni lah dlm UMNO ...yg iklas kerja untuk bangsa pun terpalit sama, tapi bila UMNO bersehkan ....depa pulak kutip untuk tulong tibai UMNO....bagueh punya.

    ReplyDelete

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.