07 November, 2011

Marina Mahathir melenting

Dengan nada emosi Datuk Paduka Marina Mahathir membidas laporan media yang menggambarkan "Seksualiti Merdeka" sebagai "pesta seks bebas", dan mengugut untuk menyaman jika perkara itu tidak dijelaskan.

Beliau memberitahu sidang media bahawa "tiada kata yang dapat menggambarkan" kemarahan beliau apabila mendengar acara itu digambarkan sedemikian oleh stesen televisyen TV3 malam tadi, dan memberi amaran kepada wartawan dari stesen tersebut akan akibat jika salah lapur kenyataan tersebut.

"Saya telah melihat wajah anda dan kita tahu siapa anda," kata anak perempuan sulung bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada sidang akhbar di anjung depan ibu pejabat di sini Tenaganita,yang jelas kelihatan bersalaman dengan kemarahan.

Marina telah hadir di pejabat NGO satu tingkat itu di Jalan Gasing petang ini untuk memberi sokongan kepada empat-empat NGO hak asasi manusia serta rakan aktivis yang telah disoal siasat oleh polis berhubung penglibatan mereka dalam perayaan hak seksualiti yang diharamkan baru-baru ini.

Keempat-empat pengasas Seksualiti Merdeka ialah Pang Khee Teik, Pengerusi Bersih 2,Datuk Ambiga Sreenavasan, pengarah Tenaganita Irene Fernandez, dan ahli jawatankuasa Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah.

"Saya di sini hanya sebagai penyokong kerana dua tahun yang lalu, saya merasmikan Seksualiti Merdeka tanpa apa-apa kejadian," katanya.

Marina menjelaskan acara itu tidak menggalakkan hubungan seks bebas, tetapi untuk membantu mereka yang terpinggir seperti lesbian, gay, biseksual dan transgender(LGBT) untuk masyarakat memahami hak-hak mereka di sisi undang-undang.

"Ia adalah satu acara untuk menerangkan dan mendidik mereka tentang hak-hak mereka dalam undang-undang, dan bukannya luar dari itu.

“So I am very angry, very angry, there are no words to describe, at certain parties calling this a free sex festival. You have nothing better to do? Nowhere here is free sex allowed... are you crazy to imagine this?” she charged. (BERNAMA)

1 comment:

  1. this is the place for them to get to know others and potential partners for bisex, homosex and lesbi ok.you all got problems with that?seriuosly YESSSSSSSSSSS

    ReplyDelete

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.