08 February, 2011

Tan Malaka seharusnya melondehkan siapa 'budak-budak' politik yang dimaksudkan beliau


Pic Tan Malaka: hiasan sahaja
Tan Malaka menulis di dalam Utusan Malaysia 7/2/2011yang bertajuk “Singapura yang tidak ‘Cina’- Link : Singapura yang tidak 'Cina' telah menyatakan bahawa dasar kita dari awal tidak keras dan berani seperti menggunakan satu bahasa sebagai alat perpaduan dengan mengikut contoh LKY apabila beliau tegas menutup sekolah-sekolah Cina, Melayu dan Tamil dan hanya melaksanakan Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kebangsaan.

Sebaliknya menurut beliau Malaysia masih lagi ‘mabuk’ untuk mengimbangi kehendak semua kaum seperti sedang tercari-cari penawar kudis buta yang bernama “Malaysian Malaysia” yang dicucuk oleh LKY.

Yang lebih parah lagi di dalam keadaan ‘mabuk’ ini kita pula membuka seluas-luasnya kebebasan yang konon nya ingin menuju arah globalisasi ala barat. Sehingga kita terjerut hampir mati dalam PRU12 yang lepas.

Inilah kesilapan yang paling besar oleh Bapa Mahathir apabila beliau melantik Pak Lah sebagai PM mengantikan beliau. Apa yang diasaskan oleh Tunku, diperkukuhkan oleh Tun Razak dan dimaruahkan oleh Mahathir telah punah-ranah tidak sampai 8 tahun menjadi PM (2003-2008).

Kata Tan Malaka ini semua berpunca dari nasihat ‘budak-budak’ politik . Mungkin budak-budak politik ini di ‘master mind’ oleh Kalimullah Hassan tali barut Singapura.

Jika benar kenyataan Tan Malaka ini beliau seharusnya melondehkan siapa yang sebenarnya ‘budak-budak’ politik ini kerana mereka lah anasir yang menyuburkan ‘Malaysian Malaysia’ benih LKY.

1 comment:

  1. PAK LAH dan KJ,,patut di HUKUM,,,,,,menteri sekeliling PAKLAH yg "MENG IA" dan tukang angguk apa yg paklah kata sampai LINGKOP MELAYU,,,,,harus di singkirkan,,,,,,,,,khalid,mail sabri,sabricik,,,ketua pemuda lembik(hisyam mudim),,,,simpan di KDN lemah lagi le MELAYu,,,,,,,,dikedah,,Jo,DET khalid, AZIZ Mamak balaci KJ no1,,,,,,,semuanya pengkhianat perjuangan UMNO,,,,,,,

    ReplyDelete

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.