13 February, 2011

Hari Asmara- Media Prima Bhd sudah minta maaf

Valentine's Day postcard, circa 1910
Setelah 2 tahun program Halaqah menyiarkan kenyataan penceramah bebas Datuk Siti Bahyah Mahmood bahawa Hari Velentine adalah aktiviti tidak bermoral yang di asaskan tradisinya oleh komuniti Kristian.

Berikutan itu semalam AJK Pusat MCA Loh Seng Kok menyeru Siti Nor Bahayiah Mahmood supaya memohon maaf kepada masyarakat Kristian di atas dawaannya yang konon tidak berasas, prejudis dan tidak cerdik.

Susulan daripada itu hari ini Media Prima Bhd telah meminta maaf atas komentar negatif tersebut. Kenyataan tersebut telah dikeluarkan oleh Chief Operating Officer Media Prima Bhd, Ahmad Izham Omar.

Program Halaqah yang ditayangkan oleh TV9 pada 15 February 2009 dua tahun yang lalu rupa-rupa diungkit kembali hari ini mungkin sempena Hari Kekasih atau PRU sudah dekat.

Hari kekasih yang sebenarnya tidak terikat kepada sepasang kekasih yang sedang bercinta sahaja atau yang sedang mabuk asmara atau remaja yang belum berkahwin tetapi Hari Kekasih juga dirayakan oleh pasangan-pasangan kekasih yang terlarang seperti kekasihnya itu isteri orang atau kekasih itu suami orang.

Itu lebih bahaya kerana ia boleh memporak-perandakan seluruh keluarga lebih-lebih lagi jika kekasih gelap mereka terbongkar.Jika ia melibatkan pemimpin lagilah mencemarkan parti yang diwakilinya.

No comments:

Post a Comment

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.