06 February, 2010

Mokhzani tak mau terlibat dengan AP lagi

“I voluntarily terminated my agreement with Porsche, so Sime Darby could take it up. I want to get away from the AP (approved permit) and import of car business." Mokhzani Mahathir.

Tindakan Mokhzani melepaskan hak eksklusif mengimpot kereta Porche kepada Sime Darby kerana tidak mahu lagi terlibat dengan isu-isu AP dikira satu tindakan bijak dan ikhlas.

AP merupakan isu sentitif dan ia juga berpunca perbalahan Tun M dengan Rafidah sedikit masa dahulu. AP juga sering dikaitkan dengan ekonomi Melayu dan ramai juga jutawan-jutawan Melayu yang kaya-raya hari ini bermula dari hasil dari AP.

Mungkin selepas ini Mokhzani akan mempunyai masa dan ruang untuk politik Merbok. Memimpin politik Merbok yang sedang dilanda Garuda.

No comments:

Post a Comment

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.