13 July, 2013

KALAU SUDAH BERPERANGAI SEPERTI BINATANG.

Perbezaan di antara binatang dan manusia adalah manusia makhluk yang beragama, berbudaya dan beradaban. Manusia membina tamadun dan di dalam binatang tidak ada manusia tetapi di dalam manusia ada binatang. 

Binatang tahu malu dengan bersembunyi apabila ingin mengadakan hubungan sex mereka. Malah manusia sendiri tidak tahu bagaimana expresi wajah kera, anjing dan babi ketika mengadakan hubungan sex mereka malah jauh sekali mengetahui rupa bentuk alat sulit mereka kecuali setelah beberapa tahun dan abad dibuat kajian demi kajian.

Sebaliknya hari ini ada manusia yang mevideokan dengan jelas hubungan sex mereka dan dengan ‘happy’ nya mendedahkan kepada dunia video hubungan sex mereka melalui media-media sosial. Manusia ini sungguh tinggi kebinatangannya jika dibandingkan dengan binatang itu sendiri. Inilah yang dilakukan oleh blogger ‘Binatang’ Alvin Tan dan Vivian Lee bekas graduan dari salah sebuah universiti di Singapura. 

Kini perangai 'kebinatangan' Alvin dan Vivian telah menjalar di luar batasan agama sehingga menghina kesucian Ramadan bulan suci orang-orang Islam dan secara langsung menghina penganut agama suci Islam apabila mereka memaparkan dengan memuat turun poster yang sungguh ‘sarcastic’ di Facebook mereka. 

Visual itu memaparkan mereka sedang menikmati juadah haram ‘Bak Kut Teh’ sambil mengucapkan selamat berbuka puasa kepada umat Islam. Di sudut bawah kiri visual itu pula turut tertera, logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). 

Jelas betapa kedua-dua ‘binatang’ ini bertindak keji dan kotor menghina umat Islam. Pengerusi MCA Negeri Sembilan, Datuk Dr Yeow Chai Tiam telah membuat laporan Polis terhadap kedua-dua 'binatang' ini kerana bimbang penghinaan tersebut boleh mengundang kepada masalah yang lebih besar. 

Semua pihak kini mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan tegas keatas kedua-dua 'binatang' ini sebelum ianya menjadi ‘viral’.

6 comments:

 1. Allah Maha Mengetahui.
  Allah mempuinyai perancangan Nya sendiri.
  Biar Allah yang menentukan.
  Nak harapkan PEKIDA, cakap je lebih. Tumpul segalanya.
  Nak harap Pak Menteri Melayu usah cakaplah senang saja DAYUSDAYUS>DAYUS

  ReplyDelete
 2. Tak ada pun parti melayu yang buat laporan polis,apa pemikiran mereka,entahlah sejak kebelakangan ini, isu islam dan melayu banyak di utarakan, kita orang bawah tak kuasa dan tak buat boleh apa, harap semangat juang NGO-NGO.

  Tetap Melayu.

  ReplyDelete
 3. Dua2 budak ni...akan dapat penyakit misteri...tunggu jerlah kuasa Allah.

  ReplyDelete
 4. parti islam yang konon nak tegakkan islam kenapa duduk diam? kenapa nak tunggu UMNO saja bertindak pada hal UMNO dituduh tak terima Islam. DAP yang terima islam tu kawan hangpa kan? mungkin sebab itulah parti perasan islam diam kerana nak marah, sayang kan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. sevtuju kenapa parti Islam sendiri senyap...semua nak salah kan umno yang dah dayus tu.Pemuda Umno pun senyap.Semua pun dah tak guna.Hanya ALLAH lah tempat kita memohon supaya memberi balasan kepada dua ekor binatang kafir lakhnat ini.

   Delete
 5. yg pertama mereka bukan islam.. yg ke-2 mereka tidak menyuruh org islam makan babi, cuma kata sup tulang babi sedap.. yg ke-3 aku setuju mereka diambil tindakan undang2.. yg ke-4 aku kecewa laporan berita di akhbar dan media arus perdana tiada unsur2 penjelasan dan nasihat yg sepatutnya berlandaskan islam tetapi intonasi berita tersebut lebih kepada nak naikkan sensitiviti kemarahan org melayu yg mana memungkinkan akan menjejaskan perpaduan dlm negara.. yg ke-5 jangan nak politikkan isu ini coz minah vivian ni pun adalah penyokong tegar mca..

  ReplyDelete

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.