14 July, 2010

Bunga diberi najis dibalas.

Mursyidul Am PAS merangkap Menteri Besar Kelantan YAB Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, dengan resminya telah menolak hasrat untuk berunding dengan UMNO. Undangan UMNO ini telah ditolak mentah-mentah oleh Nik Aziz dengan berbagai retorik politik.

Nik Aziz lebih mementingkan ikatan dengan PKR dan DAP. Kata Nik Aziz kalau UMNO ingin sangat menjaga perjuangan orang Melayu Umno harus menukar dasarnya kepada Islam.

“Pada saya, kalau Umno tukar dasarnya daripada Melayu kepada Islam, maka Umno boleh bersama PAS dalam Pakatan Rakyat. Bila Umno boleh bersama PAS atas dasar Islam, orang Islam makin kuat dan politik Melayu bertambah kukuh.” Kata Nik Aziz.

“Sekaranglah masanya untuk Umno menukar dasar Melayunya itu. Jangan terikut-ikut dengan puak Yahudi. Kerana pengasas perjuangan bangsa itu adalah puak Yahudi. Ia disambung pula oleh puak Arab. Sedangkan perjuangan atas dasar kaum atau bangsa tidak diterima di sisi Nabi Muhammad SAW” kata Nok Aziz lagi.

Sama ada Nik Aziz sedar atau tidak apa yang beliau cakap itu adalah apa yang beliau praktikan. Nik Aziz telah membutakan matanya untuk melihat bahawa sebenarnya agen Yahudi yang dimaksudkan beliau sedang berlegar-legar di dalam jubahnya sekarang.

Manakala untuk bersama PAS, Nik Aziz menyeru UMNO menukar dasarnya dari Melayu kepada Islam, persoalanya sejak bila pula puak-puak DAP, Karpal Singh dan Lim Kit Siang menukar dasar mereka kepada Islam sehingga membolehkan PAS bersama mereka seperti syarat Nik Aziz kepada UMNO.

Itulah sombongnya PAS yang masih lagi mabuk kemenangan dalam PRU12 yang lepas pada hal semua itu adalah dugaan dari Allah SWT semata-mata.

1 comment:

  1. Senang je nak faham. Bila UMNO setuju untuk tukar jadi parti Islam ala PISS sudah tentulah Nicky Ajis di kira lebih wara' lagi. Sekaligus dia minta jadi PM la tu....

    ReplyDelete

(Komen menggunakan pengenalan anonymous TIDAK AKAN DILAYAN. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran. Jikalau menggunakan anonymous, sila nyatakan nama di penghujung komen. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.